Web Informer Button


Απόσπασμα από την best seller αυτοβιογραφία του Stefano D' Anna «Η Σχολή των Θεών», στην οποία περιγράφει πώς ένας θεός, τον οποίο ονομάζει Dreamer (Ονειρευτή, Οραματιστή), τον καθοδήγησε για να ιδρύσει την Ευρωπαϊκή Σχολή Οικονομικών Σπουδών, ένα πανεπιστήμιο με επαναστατική φιλοσοφία και παραρτήματα στο Μιλάνο, τη Φλορεντία, τη Ρώμη, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη:

«Η κατεύθυνση που μας υποδεικνύει ο Ονειρευτής είναι συνάμα τρομακτική και θαυμάσια, δύσκολη και χαρούμενη, μα όχι λιγότερο απαραίτητη από το ταξίδι επιστροφής του σολομού ενάντια στο ρεύμα του ποταμού. Στην αρχή, η φιλοσοφία Του μου φάνηκε ως μια καταπάτηση των φυσικών νόμων που κυβερνούν όλη την ανθρωπότηταˑ μα αργότερα αντιλήφθηκα ότι είναι προβλεπόμενη και επιθυμητή από την συμπαντική τάξη πραγμάτων και ότι αντιπροσωπεύει το υψηλότερο όραμα αυτής.

Το βιβλίο είναι η εξιστόρηση των ετών μελέτης και προετοιμασίας που πέρασα διπλά σε μια "εξαιρετική ύπαρξη". Από Αυτόν, έλαβα ως δώρο την πιο απίστευτη αποστολή: τη δημιουργία μιας παγκόσμιας "Σχολής", ενός πανεπιστημίου δίχως σύνορα.

Ονειρεύτηκα μια προσωπική επανάσταση
ικανή να ανατρέψει τα νοητικά μοτίβα της παλαιάς ανθρωπότητας
και να την ελευθερώσει για πάντα από τη διαμάχη της,
από την αμφιβολία, τον φόβο, τον πόνο.
Ονειρεύτηκα μια Σχολή που διδάσκει μια νέα γενιά ηγετών
πώς να εναρμονίσουν τους παλαιούς φαινομενικούς ανταγωνισμούς:
οικονομία και ηθική, δράση και στοχασμό, οικονομική δύναμη και αγάπη.

Κανένα πολιτικό, θρησκευτικό ή φιλοσοφικό σύστημα δεν μπορεί να αλλάξει την κοινωνία από έξω. Μόνο μια προσωπική επανάσταση, μια ψυχολογική αναγέννηση, μια θεραπεία της ύπαρξης, άνθρωπο με άνθρωπο, κύτταρο με κύτταρο, θα μας οδηγήσει προς μια παγκόσμια ευημερία, προς ένα πολιτισμό πιο νοήμονα, πιο αληθινό και πιο ευτυχισμένο.»

Πατώντας πάνω στον τιτλο μπορείτε να το δείτε σε μεγάλη οθόνη σινεμά!